Mike Rowe Soft

Mike Rowe is a Canadian teenager and a web programmer who decided to set up a website. He decided on the domain MikeRoweSoft.com (say it aloud.) Microsoft Corp. decided that despite the fact that the kid just used his first and last names, he was infringing on their copyright. They demanded he change his site, and offered him $10 to do so. Mike didn’t cave, and has since started a defense fund. He is now offering to take the site down for $10,000.

Microsoft obviously looks foolish now, and after realizing this, company spokesman Jim Desler admits that they might have taken this issue too seriously.

Yahoo! News Story: Microsoft Lightens Up on Teen’s Mikerowesoft Site

Trackbacks

  1. […] Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yleisten tuotenimien kopioiminen? Harrastelija [14.07.2005 11:11:54] LainaaMuokkaaen nyt tiedä onko tuo tuotenimi paras mahdollinen sana mutta ajatellaan että kyseessä nyt on Shell:in bensa-auto. saako sellasen piirtää omaan peliinsä lupaa kysymättä? aika tyhmä kysymys mutta pitäähän se selvittää kun en ole oikein “perillä” näistä asioista? tkarkkainen [14.07.2005 12:15:46] LainaaMuokkaaTietääkseni ei. Tavaramerkit, firmojen nimet ja muut vastaavat ovat arka paikka yrityksille. Itse menisin ehkä Aku Ankka -linjalle ja käyttäisin nokkelia nimiväännöksiä. Tempfile [14.07.2005 12:53:59] LainaaMuokkaaAsia riippuu hieman myös siitä, millaista peliä teet. Ilmaisjakeluun menevään pikkupeliin tuollainen varmaan sallitaan ilman erillistä lupaa, tai ainakin on epätodennäköistä että siitä joku tulee sinulta rahojaan perimään. Kaupalliseen peliin niitä ei saa käyttää luvatta. Nuo em. nimiväännökset ovat kuitenkin varsin varma keino missä hyvänsä tapauksessa. raezel [14.07.2005 13:04:53] LainaaMuokkaaNuo tosiaan ovat vähän sellaista harmaata vyöhykettä. Lain mukaan ei saisi, mutta tuskinpa esimerkiksi Maso Hockey Managerilla on SM-Liiga lisenssiä. maker_ [14.07.2005 17:51:20] LainaaMuokkaaEla nyt hullu mene semmoisia tekemaan koska se on laitonta.Ennemmın kayttaisin vaıkka oman pelinı mainoksia.:) Harrastelija [14.07.2005 21:31:34] LainaaMuokkaaJoo kirjoitin rekan kylkeen vain OIL. maker_, enhän mä mitään hulluuksia mene tekemään.. 😉 Harrastelija [14.07.2005 21:37:22] LainaaMuokkaaVaikka “Aku Ankka” -väännös onkin aika vaikeaa kun on kaikkia teboil, ritoil, shell, esso, neste, st1, SEO, A24, TB.. jne.. voi tulla vaikeuksia keksiä vielä jotain.. 😛 Niko [15.07.2005 01:22:09] LainaaMuokkaakuori ois kyllä hyvä väännös shellistä :) 24A, osse, s1t, boilte sun muut 😉 leftover [15.07.2005 17:27:17] LainaaMuokkaaJuu tosiaan ei kannata. Kaikki joilla on patentti, pikkupatentti, mallisuoja tai tuotemerkki on todella hyvin suojattuja. Myös ajan tuoma status muuttuu oikeudessa hyvin helposti tuotemerkiksi / mallisuojaksi (esimerkiksi opiskeluaikanani Jaffa ei ollut rekisteröity tuotemerkki, mutta varmasti olisin joutunut oikeuteen ja maksamaan pitkän pennin jos olisin alkanut valmistamaan Lefan jaffaa, vaikka jaffa on puhekielessä hyvin usein mikä tahansa appelsiinivirvoitusjuoma). Annetut kikat (kuten akuankkaväännökset) ovat hyviä keinoja, toinen mahdollisuus on yhdistellä nimiä (esim. Shelboil, SEOsse yms.). Kannattaa myös muistaa että öljy-yhtiöillä on eri maissa eri nimet, eli ennen kuin keksit että Exxon on juuri hyvä, tarkista vielä jenkkilöistä onko sitä olemassa (Exxon on siis suomessa Esso). Myös kääntäminen on hyväksi havaittu kikka (Teboil = Loibet, Esso = Osse jne.). ville-v [17.07.2005 10:59:12] LainaaMuokkaaEi joku iso amerikkalainen yhtiö ei välitä jos jossakin suomalaisessa pikku freeware-pelissä vilahtaa sen nimi tai logo. remontti-reiska [17.07.2005 12:00:46] LainaaMuokkaaRiippu tietysti yhtiöstä, mutta eiköhän ne välitä. Sitäpaitsi eiköhän ole mukavampaa keksiä omat nimiväännökset, kuin elää oikeusjutun pelossa. panttu [17.07.2005 13:08:15] LainaaMuokkaaNo jaa riippuu kenen alueella on noi nimi väännökset saihan mikesoft haasteen microsoftilta nimen takia. Bagard [17.07.2005 20:47:33] LainaaMuokkaapanttu kirjoitti:No jaa riippuu kenen alueella on noi nimi väännökset saihan mikesoft haasteen microsoftilta nimen takia.Muistaakseni se oli MikeRoweSoft, joka äännettäessä on aika lähellä Microsoftia. EDIT: http://txfx.net/2004/01/22/mike-rowe-soft/Tunnus: […]

  2. . Yes, I will admit that the Microsoft-bashing sometimes gets a little bit ridiculous, but they’ve brought much of it on themselves. Now we’re talking about a company that has undeniably committed some evil acts (anyone remember Mike Rowe?), and they’ve earned the reputation they’ve got. What has Google done to deserve all this hatred, besides trying to promise people what they’ve been demanding all along? 0 comments/trackbacks